Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Expoziţii la Muzeul Cotroceni
Muzeul Naţional Cotroceni anunţă prelungirea, până la data de 31 ianuarie, a expoziţiilor aflate pe simeză, respectiv „Salonul Naţional de Artă Decorativă“ şi „Porţi cereşti“, semnată Pavel Bucur, deschise în 2009.
„Salonul Naţional de Artă Decorativă“, ediţia a X-a, manifestare intrată în tradiţia Muzeului Naţional Cotroceni, încă de la înfiinţarea sa, reuneşte 91 de artişti plastici din domeniul artelor decorative - tapiserie, imprimeuri textile, forme artistice decorative din porţelan, sticlă şi metal - plasticieni care provin din cadrul filialelor Uniunii Artiştilor Plastici din Bucureşti, Cluj, Iaşi, Oradea, Buzău, Deva, Târgu Mureş, Râmnicu Vâlcea, Timişoara, Braşov, Baia Mare. Expozanţii sunt artişti consacraţi, precum Traian Ştefan Boicescu, Lucian Butucariu, Cela Neamţu, Ioan Nemţoi, Karoly-Zold Gyongyi, Gheorghe Gogescu, Nicolae Zimbroianu, Zoe Vida-Porumb, Alexandru Ghilduş, ca şi lucrări ale artiştilor mai tineri: Petru Radu Buba, Liliana Marilena Crăciun, Irina Raluca Ionescu, Valentina Stoica. La expoziţia de sculptură „Porţi cereşti“, semnată Pavel Bucur, figurează lucrări de sculptură, grafică şi tapiserie, principalul scop urmărit de organizatori fiind acela de a ilustra opera unuia dintre cei mai cunoscuţi sculptori monumentalişti din România. De-a lungul întregii cariere artistice, Pavel Bucur a participat la peste 90 de expoziţii naţionale şi 60 internaţionale şi a realizat 39 de expoziţii personale.