Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Festival de artă „Florian Pittiş“, pentru elevi
Trupe de liceeni care iubesc teatrul şi muzica sunt aşteptate la prima ediţie a Festivalului de Artă „Florian Pittiş“, care va avea loc în perioada 10-12 iunie, conform Teatrului Bulandra, organizator al evenimentului, alături de Consiliul Elevilor din Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr“.
Intrarea va fi liberă, iar spectacolele vor putea fi urmărite în fiecare seară, începând cu orele 19:00, la Sala Izvor. „Evenimentul este conceput în spiritul personalităţii actorului, regizorului, interpretului de muzică folk şi realizatorului de emisiuni radio Florian Pittiş“, au precizat organizatorii. Florian Pittiş s-a născut pe 4 octombrie 1943 la Bucureşti. Timp de aproape 40 de ani, publicul iubitor de teatru l-a putut urmări pe scena Teatrului Bulandra în numeroase producţii, printre care: „Mincinosul“ de Carlo Goldoni (regia Sanda Manu), „Elisabeta I“ de Paul Foster (regia Liviu Ciulei), „Azilul de noapte“ de Maxim Gorki (regia Liviu Ciulei), „Titanic Vals“ de Tudor Muşatescu (regia Toma Caragiu), „Lungul drum al zilei către noapte“ de Eugen Oâ Neill (regia Liviu Ciulei), „Răceala“ de Marin Sorescu (regia Dan Micu). Tot la Bulandra, Florian Pittiş a semnat regia unor spectacole precum: „Cum se numeau cei patru Beatles?“ (1980), „Cântec despre mine însumi“ (1985), „Câinele grădinarului“ (1988), sau „Meditaţiile Ritei“ (1990).