Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Festival italian cu modă, gastronomie şi Cupa Mondială de Fotbal, la Bucureşti
O săptămână dedicată modei italiene, una gastronomiei şi alta expoziţiilor de mobilier, concerte, un festival de film şi expunerea cupei câştigate la Campionatul Mondial de Fotbal din Germania sunt principalele elemente ale Festivalului Italian ce se va desfăşura în România între 20 mai şi 17 iunie.
Ambasadorul Italiei la Bucureşti, Mario Cospito, a prezentat, miercuri, principalele evenimente organizate în cadrul Festivalului italian. O zi foarte importantă în cadrul festivalului va fi cea de 2 iunie, când este marcată Ziua Naţională a Italiei. La „Reşedinţa Italiei“ vor avea loc ceremonii pentru a marca Referendumul din 1946 în urma căruia a luat naştere Republica Italiană. La ceremonie vor avea loc spectacole oferite de corul Alpinilor din Valtellina şi concertul tenorului Ottavio Palmieri însoţit de pianistul Giovani Brollo, conform Mediafax. „Va fi expusă totodată Cupa Mondială la fotbal câştigată de naţionala italiană la Campionatul Mondial din Germania, din 2006“, a spus ambasadorul Mario Cospito. Evenimentele culturale vor ocupa un rol important în cadrul Festivalului. Pe 26 mai are loc deschiderea expoziţiei „Magia Chihlimbarului“ la Muzeul Naţional al României. Este vorba despre o expoziţie în memoria arheologului român Dinu Adameşteanu, în cadrul căreia vor fi expuse amulete şi bijuterii specifice perioadei mileniului I î.Hr, la care a fost invitat şi ministrul Culturii şi Cultelor, Teodor Paleologu. Pe 30 mai va fi proiectat filmul „Marea Neagră“, în regia italianului Federico Bondi, la Institutul Italian de Cultură din Bucureşti. Alberto Castaldini, director al Institutului Cultural Italian, a precizat că filmul reprezintă „o poveste despre valoarea relaţiilor umane“. Institutul Italian Cultural va găzdui pe 2 iunie un recital al Corului alpinilor, aceştia fiind vânători de munte recunoscuţi pentru modul în care interpretează folclorul italian. Între 3-5 iunie se vor desfăşura Zilele Filmului Italian, ocazie cu care vor fi prezentate trei filme, evenimentul având ca temă „Republica în oglinda Comediei Italiene“. Un alt eveniment din Festivalul este „Ciao Italia“, în perioada 4-7 iunie, organizat de Camera de Comerţ a Italiei în România şi Unimpresa România şi se va desfăşura în piaţa din faţa Ateneului român. Vor avea loc evenimente culturale, concerte, degustări. Evenimentul va fi lansat la ambasada Italiei printr-un concert de muzică populară al grupului „I Tarantolati di Tricarico“. Între 27-28 mai va avea loc expoziţia fotografică „Cetăţene ale lumii“. Expoziţia prezintă 27 de fotografii din toată lumea, selectate în urma unui concurs organizat de Asociaţia italiană Expatclic. În paralel va avea loc masa rotundă cu tema „Cum văd femeile expatrierea. Expatrierea , o alegere de viaţă“, la care sunt invitaţi politicieni, cercetători italieni şi români, precum şi diplomaţi străini.