Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Festivalul Enescu va fi promovat în şase capitale europene
Institutul Cultural Român (ICR) organizează, în martie, un turneu de promovare a Festivalului „George Enescu“ 2009, în şase capitale europene, unde vor avea loc conferinţe de presă şi concerte, întregul program având un buget de 25.000 de euro, conform Mediafax. Acest turneu european, organizat în premieră în cadrul pregătirilor Festivalului şi Concursului Internaţional „George Enescu“, are ca scop popularizarea evenimentului muzical de la Bucureşti, atât în mass-media, cât şi în cercurile muzicale, academice şi în rândul agenţiilor de impresariat. Turneul va avea loc în luna martie şi va include oraşele Bruxelles, Paris, Londra, Roma, Viena şi Berlin. În fiecare dintre oraşele menţionate va avea loc o conferinţă de presă, urmată de prezentarea unui film documentar şi de un recital. Evenimentele se vor bucura de prezenţa directorului festivalului, Ioan Holender. Printre muzicienii care vor susţine aceste concerte din cadrul turneului de promovare se numără laureaţi ai Concursului Internaţional „George Enescu“, precum şi solişti invitaţi anul acesta la festival.
În 2009, Institutul Cultural Român este coproducător al Festivalului Internaţional „George Enescu“, ediţia a XIX-a (30 august-26 septembrie), alături de Guvernul României, prin Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional, Primăria Municipiului Bucureşti, Societatea Română de Radiodifuziune şi Societatea Română de Televiziune. Ediţia din acest an va aduce la Bucureşti 13 orchestre mari din Europa, 14 orchestre de cameră internaţionale şi zeci de solişti, precum şi dirijori de renume. În cadrul festivalului, vor mai avea loc 37 de manifestări în ţară, la Iaşi, Cluj, Timişoara, Sibiu şi Braşov. Pe lângă Televiziunea şi Radiodifuziunea Română, care sunt coproducători ai evenimentului, festivalul va fi mediatizat de posturi de radio şi televiziune precum Mezzo, CNN, Euronews, Deutche Welle şi RFI, conform Mediafax.