Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Educaţie și Cultură Filme dedicate artei culinare, la Muzeul „Astra“ din Sibiu

Filme dedicate artei culinare, la Muzeul „Astra“ din Sibiu

Data: 06 Iulie 2009

Cinemateca Astra Film 2009 va avea o ediţie tematică dedicată artei culinare, care va începe mâine, 8 iulie, cu trei proiecţii. Din programul ediţiei „Iubirea trece prin stomac“ care va începe mâine fac parte scurtmetrajele „Food for Love - Recipe for Reconsiliation/Reţeta împăcării“ de Heddy Honigmann, o producţie Olanda/Franţa din 2004 cu durata de 25 de minute, „Drink to Forget/Bea ca să uiţi“ de Michele Calabresi, producţie Italia 2005 cu durata de 40 de minute, şi „My lovely cook, My treasure, The cooking is the worthâs Treasure/Gospodina când e bună, rostul casei merge strună“ de Zarkovic Dzazen, Croaţia (2003), cu durata de 35 de minute. Miercuri, 15 iulie, va fi difuzat un alt scurtmetraj, „Inventing Cuisine: Michel Bras/ Invenţii gastronomice“ de Paul Lacoste, producţie Franţa 2002 cu durata de 52 de minute, iar pe 22 iulie, va rula documentarul „We feed the world/Noi hrănim lumea“ de Wagenhofer Erwin, producţie Austria 2005. În filmul documentar în unsprezece părţi „Food for Love“, regizoarea Heddy Honigmann cercetează adevărul din zicala „iubirea trece prin stomac“. Stă de vorbă cu unsprezece bărbaţi şi femei în timp ce pregătesc o mâncare specială ce le aduce aminte de o persoană pe care o iubesc. Scurtmetrajul „My lovely cook, My treasure, The cooking is the worthâs Treasure/Gospodina când e bună, rostul casei merge strună“, realizat în stilul comediilor mute din anii â20, reface într-o notă amuzantă imaginea sfârşitului de secol al XIX-lea şi începutul de secol al XX-lea. Filmul „Inventing Cuisine: Michel Bras/Invenţii gastronomice“ prezintă portretele a cinci maeştri bucătari francezi şi invenţiile lor culinare. „We feed the world/Noi hrănim lumea“ este un film despre mâncare şi globalizare, despre pescari şi fermieri, despre circuitul bunurilor şi circuitul financiar - un film foamete în mijlocul belşugului. Filmul pătrunde în teritoriul companiilor care produc mâncare şi caută răspuns la întrebarea: ce legătură avem cu foametea mondială. Proiectul este realizat cu sprijinul Primăriei Sibiu, Consiliului Judeţean Sibiu şi a Casei de Cultură Sibiu, având ca partener Muzeul Ţăranului Român.