Una dintre provocările permanente ale preotului, înclinat spre „arta oratoriei”, este cea de a nu repeta, de la o predică la alta, aceleași idei și teme care ar putea plictisi auditoriul, deja familiarizat cu
Filme inedite, la Festivalul de la Bucureşti
Orice poveste poate fi o poveste de film, importantă este însă prospeţimea filmului şi „felul în care autorii reuşesc să demonstreze propriile moduri de gândire“, a declarat în deschiderea Bucharest Film Festival (BFF), Rada Sesic, selecţionerul principal al Festivalului.
BFF a fost deschis la Cinema Studio din Capitală, cu proiecţia filmului „E greu să fii bun/ Tesko je biti fin“, în regia lui Srdjan Vuletic, o peliculă despre un bărbat de 40 de ani care vrea o viaţă mai bună pentru el şi familia lui. Vuletic a spus, într-o conferinţă organizată în deschiderea festivalului, că filmul său vorbeşte despre greutăţile vieţii, descrise în „culori pozitive, optimiste“. „Filmul este o poveste despre cineva care vrea să ducă o viaţă mai bună, iar acesta este un sentiment care se regăseşte peste tot. În întreaga Europă sunt oameni care întâmpină greutăţi, am vrut să tratez această problemă într-un mod optimist“, a spus regizorul. Totodată, Oana Stupariu, coordonatorul festivalului, a precizat că filmul de deschidere este „filmul perfect pentru festivalul nostru“. Aflat la cea de-a doua ediţie, BFF-ul va cuprinde, pe lângă secţiunea competiţională, trei secţiuni dedicate cinematografiei indiene (Focus), filmelor europene premiate recent la marile festivaluri europene (Europa) şi filmelor realizate în ţările din bazinul Mării Negre (CineMareaNeagră). BFF a fost deschis pe 28 iunie şi se va desfăşura până pe 6 iulie. Rada Sesic a spus că BEF reuneşte filme cu stiluri diferite, caracterizate prin prospeţime şi apropiere cinematografică. Pentru fiecare secţiune de filme, există câte un juriu, format din oameni de film, atât români, cât şi străini, ce vor desemna la finalul festivalului, marii câştigători. În cadrul BFF, se vor acorda mai multe premii, ediţia din acest an având loc sub genericul „Filme grele“, fiind organizat de Fundaţia Artis Film România.