Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Fotografiile Revoluţiei, în Piaţa Revoluţiei din Bucureşti
Cele mai importante 48 de fotografii exclusive realizate de Agerpres în timpul Revoluţiei din decembrie 1989 pot fi văzute din 21 până pe 12 ianuarie 2010, în cadrul expoziţiei stradale „Revoluţia Română - Drumul spre libertate“ prezentate de Agenţia Naţională de Presă, în Piaţa Revoluţiei din Bucureşti, la Muzeul Naţional de Artă al României.
Expoziţia Agerpres este parte a amplului program editorial, în cadrul căruia a fost editat albumul de fotografie trilingv „Revoluţia Română 20“ şi vernisate mai multe expoziţii pe această temă, în ţară şi străinătate. În luna octombrie 2009 expoziţia „Revoluţia Română - Drumul spre libertate“ a fost vernisată la Comisia Europeană, la Bruxelles, cu sprijinul comisarului european Leonard Orban. Tot la Bruxelles, aceeaşi expoziţie a fost prezentată în mai multe acţiuni de diplomaţie publică organizate de MAE sau de Misiunea României pe lângă NATO. La Bucureşti, Agerpers a participat, în calitate de coorganizator, la vernisarea expoziţiei de marcare a 20 de ani de la prăbuşirea regimului comunist, la Muzeul Naţional de Istorie al României. Prin imagini foto, imagini filmate no comment (unele inedite) şi sunet original, expoziţia redă trecătorilor o parte dintre evenimentele desfăşurate pe străzile Bucureştiului, în punctele fierbinţi ale Revoluţiei Române. Folosind fotografia de presă, ca realitate vizuală a informaţiei brute, surprinsă în direct, expoziţia „Revoluţia Română - Drumul spre libertate“ prezintă în imagini, majoritatea alb-negru, o radiografie a ultimelor momente de existenţă a regimului comunist şi a ultimului dictator al Europei, ilustrând lupta dusă, uneori, până la sacrificiul suprem, pentru recâştigarea demnităţii şi libertăţii.