Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Galele Studenţeşti, la Costineşti
În perioada 17 iulie-28 august, Agenţia pentru Sprijinirea Studenţilor organizează Galele Studenţeşti, ediţia 2008. Evenimentul se desfăşură în cea mai importantă staţiune de pe litoral, Costineşti, staţiunea tineretului, pe plaja de la Obelisc, reunind nume consacrate ale muzicii româneşti, dar şi tineri artişti ce evoluează în cadrul cercurilor de la Casele de Cultură ale Studenţilor.
Timp de şase săptămâni, în fiecare seară, studenţi din întreaga ţară se pot bucura în mod gratuit de spectacole în aer liber şi muzică de calitate. Concerte de diferite genuri muzicale, spectacole de dans şi „stand-up comedy“ au loc în cadrul Galelor Studenţeşti. Printre cei mai cunoscuţi artişti care evoluează pe mega-scena de lângă Obelisc se numără Zdob si Zdup, Ţăndărică, Iris, Şuie Paparude, Ducu Bertzi, Mircea Vintilă, Semnal M, Direcţia 5, Viţa de Vie sau Taxi. De asemenea, peste 500 de tineri din cadrul Caselor de Cultură ale Studenţilor au şansa de a se impune drept nume de referinţă în muzică, dans sau teatru. Înfiinţate după 1989, Galele Studenţeşti s-au impus drept unul dintre cele mai importante evenimente ale verii. An de an, Galele adună la Obeliscul de pe plaja Costineşti mii de tineri din toate centrele universitare din ţară. În cadrul acestui eveniment, studenţii pot fi simpli spectatori, sau pot fi ei înşişi artişti pe scena Galelor. Aceasta, deoarece Galele Studenţeşti reprezintă nu doar o posibilitate de promovare a artiştilor deja cunoscuţi dar, mai ales, o veritabilă rampă de lansare pentru tinerii artişti din toată ţara.