Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Grădiniţe şi şcoli private cu 1.000 de lei pe lună, în Bucureşti
Zeci de grădiniţe şi şcoli private, dar şi furnizori de materiale didactice şi-au expus ofertele pentru viitorul an şcolar la Târgul Grădiniţei din Bucureşti, ajuns la cea de-a doua ediţie, în perioada 30 mai-1 iunie, la Palatul Naţional al Copiilor. Târgul a găzduit, în acest an, standurile a 24 de grădiniţe, dar şi pe cele ale unor şcoli particulare sau furnizori de materiale didactice şi softuri educaţionale.
Fiecare grădiniţă sau şcoală şi-a decorat standul cu jucării sau case în miniatură, oferindu-le bomboane celor care le vizitau spaţiul. Preţurile pentru înscrierea unui copil la o grădiniţă privată variază între aproximativ 500 de lei şi 1.000 de lei, în funcţie de programul ales (scurt sau lung, cu sau fără mese), de activităţile opţionale oferite şi de asigurarea transportului. Majoritatea expozanţilor au spus că respectă programa şcolară elaborată de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT), dar includ şi activităţi extracurriculare, precum educaţie sanitară, cursuri de canto, dans, actorie, înot, karate, echitaţie şi vizite la muzee, la grădina zoologică sau în parcuri. Aceste activităţi se plătesc separat de taxa de înmatriculare a copiilor, la cele mai multe dintre grădiniţe. Înscrierile rămân deschise până la începerea anului şcolar şi chiar după acest termen, în limita locurilor disponibile. Unele grădiniţe îşi rezervă dreptul de a testa viitorii elevi pentru a decide ce activităţi li se potrivesc. Furnizorii de materiale didactice şi-au deschis şi ei standurile la târg, oferindu-şi serviciile atât grădiniţelor, cât şi şcolilor sau părinţilor. Printre materialele oferite se numără jocuri de societate, seturi de construcţii geometrice, jucării, puzzle-uri, lego, instrumente muzicale, planşe cu imagini pentru educaţie medicală sau rutieră şi alte obiecte ultile preşcolarilor şi şcolarilor.