Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Grigore Vieru a fost decorat post-mortem de preşedintele României
Preşedintele Traian Băsescu a semnat, luni, decretul privind conferirea post-mortem a Ordinului Naţional „Steaua României“, în grad de Mare Cruce, poetului Grigore Vieru, conform Administraţiei Prezidenţiale. Şeful statului i-a conferit înalta distincţie regretatului poet „în semn de recunoştinţă şi înaltă apreciere pentru dragostea şi talentul cu care a militat, de-a lungul întregii sale vieţi, prin puterea cuvântului, pentru convieţuirea oamenilor în pace şi înţelegere, rămânând în sufletul tuturor românilor ca un simbol al legăturilor dintre fraţii de aceeaşi limbă“.
Marele poet a fost condus pe ultimul drum de către mii de oameni de pe ambele maluri ale Prutului care au dorit să-i aducă un ultim omagiu. Au fost prezenţi la înmormântare ministrul Culturii, Theodor Paleologu, precum şi Cătălin Avramescu, şeful Cancelariei prezidenţiale. Ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, l-a desemnat pe ambasadorul României în Republica Moldova, Filip Teodorescu, să participe la funeraliile poetului Grigore Vieru. Înainte de înmormântare a fost oficiată o slujbă la monumentul lui Ştefan cel Mare, loc pe unde a trecut cortegiul funerar. Ziua funeraliilor lui Grigore Vieru a fost declarată zi de doliu naţional în Republica Moldova, printr-un decret prezidenţial. O sesiune comemorativă a fost dedicată poetului Grigore Vieru ieri, la Academia Română. Ceremonia închinată memoriei poetului basarabean a avut loc în Aula Academiei. Totodată, la Clubul academicienilor din incinta Academiei Române a fost deschisă, de luni, o carte de condoleanţe pentru cei care doresc să îl omagieze pe Grigore Vieru. În Republica Moldova va fi instituit premiul anual „Grigore Vieru“, ce va fi acordat celor mai valoroase rezultate ale cercetărilor din domeniul limbii şi literaturii, a anunţat Consiliul Suprem pentru Ştiinţă şi Dezvoltare Tehnologică al Academiei de Ştiinţe a Moldovei (AŞM).