Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Informare în şcoli, despre tezele cu subiect unic
Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT) a solicitat, printr-o notă, inspectoratelor şcolare judeţene ca, până pe 25 aprilie, în fiecare şcoală să aibă loc activităţi de informare în care diriginţii, sub coordonarea directorului unităţii de învăţământ, să explice părinţilor şi elevilor toate prevederile legale privind tezele cu subiect unic.
Potrivit reprezentanţilor MECT, acest lucru este necesar „pentru evitarea disfuncţionalităţilor“ apărute la susţinerea acestora în primul semestru al anului şcolar. Reprezentanţii MECT spun că nu s-au explicat elevilor şi părinţilor care sunt etapele evaluării, prevederile privind modificarea notei iniţiale, modalitatea de calcul a notei la teza semestrială, algoritmul de calcul pentru media de admitere şi celelalte elemente care vizează modul în care nota de la teză influenţează media semestrială şi media finală de admitere. Prima perioadă a tezelor cu subiect unic va avea loc în cel de-al doilea semestru între 6 şi 16 mai, iar cea de-a doua între 23 mai şi 2 iunie.