Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Întreprinderile franceze, interesate de studenţii români
Ambasadorul Franţei în România, Henri Paul, consideră că în România nu sunt multe locuri de dialog între universităţi şi întreprinderi, acest aspect fiind perceput ca fiind o lipsă în pregătirea studenţilor. Ambasadorul a afirmat că în România întreprinderile fac, practic, unele formări ale studenţilor.
„În România este un învăţământ superior încă de bună calitate şi, pe de altă parte, întreprinderi care vor să se dezvolte şi care au nevoie de mână de lucru pregătită. Este exact lucrul care lipseşte. Franţa este aici pentru a ajuta, e prima ţară care primeşte studenţii români. Auzim de 5.000 de studenţi români în Franţa. Nu ştiu dacă este o sumă corectă. În orice caz, sunt mulţi români care studiază în Franţa“, a spus diplomatul francez, la cea de-a doua ediţie a „Întâlnirilor dintre Universităţi - Societăţi“, pe tema Tehnologiilor de vârf şi inovaţiei, desfăşurată ieri la Institutul Cultural Francez, conform Agerpres. El şi-a manifestat convingerea că România poate fi un campion al inovaţiei şi tehnologiilor înalte, cu condiţia de „a rezolva unele probleme“. Potrivit ambasadorului, România are o diferenţă mare între capacitatea întreprinderilor şi dezvoltarea tehnologiilor, între cele două ţări existând o problemă de birocraţie care ar putea fi depăşită dacă statul s-ar implica mai mult. „Statul român ar trebui impulsionat să se implice în dezvoltarea tehnologiilor noi. Ni s-a părut util să organizăm acest eveniment, pentru a discuta despre inovaţie şi tehnologii înalte. De această întâlnire s-au interesat întreprinderi româneşti şi franceze“, a mai spus Henri Paul.