Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Învăţământ dual la Reşiţa
Mai mulţi agenţi economici din municipiul Reşiţa au semnat luni contractele-cadru de parteneriat pentru formarea profesională a elevilor prin învăţământul dual în anul şcolar 2018-2019, fiind alocate 207 locuri. Clasele vor funcţiona la Colegiul Tehnic, Colegiul cărăşean şi la Colegiul Economic al Banatului Montan.
„Putem spune că suntem în urcare faţă de anul precedent, când am avut 130 de elevi. Elevii care vor veni şi în anul şcolar viitor vor beneficia de cămin gratuit în oraş şi trei mese pe zi. Ne dorim să aducem elevi din întregul judeţ, dar şi din judeţele limitrofe şi, de ce nu, de la sârbi sau din Republica Moldova”, a declarat primarul municipiului Reşiţa, Ioan Popa.
Dintre cei 18 agenţi economici care colaborează cu clasele de învăţământ dual din Reşiţa, 11 semnează astfel de contracte pentru prima dată, a precizat edilul.
Pe lângă faptul că tinerii din afara municipiului beneficiază de cazare şi masă gratuite, elevii de la învăţământul dual primesc şi burse profesionale.