Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Invenție craioveană
O echipă de cercetători de la Universitatea din Craiova a primit Medalia de aur la Salonul Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii PRO INVENT pentru lucrarea brevetată „Metodă şi sistem de măsurare pentru determinarea simultană a mărimilor electrice din staţii, substaţii şi posturi de transformare”. Potrivit Universităţii din Craiova, invenţia se referă la o metodă şi la un sistem de măsurare destinate monitorizării şi înregistrării simultane a variaţiei în timp a mărimilor electrice interdependente între ele din staţii, substaţii şi posturi de transformare obţinute prin realizarea unui echipament complex de achiziţii de date (ECAD). Echipamentul are la bază cel mult trei sisteme de achiziţii de date independente care acţionează împreună prin intermediul unui sincronizator, pentru a putea prelua şi înregistra simultan variaţia în timp a maxim 24 de mărimi de natură electrică interdependente între ele, ceea ce permite afişarea formelor de undă a mărimilor înregistrate simultan, cu aceeaşi origine de timp. Autorii lucrării brevetate sunt: Nicolae Petre-Marian, Constantinescu Mircea-Catalin, Nicolae Ileana-Diana, Nicolae Marian-Ştefan (toţi patru de la Universitatea din Craiova) şi Vlăduţ Gabriel-Cătălin şi Constantinescu Ioana-Irina, de la firma SC IPA CIFATT Craiova.
Până acum, lucrarea a mai obţinut Medalia de aur la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva (13-17 aprilie 2016) şi Medalia de aur la Salonul Internaţional de Invenţii şi Inovaţii „Traian Vuia”, Timişoara (25-27 mai 2016).