Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Istoria familiei regale în imagini, la Muzeul Naţional de Istorie a României
Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) derulează proiecte muzeografice, precum expoziţii, simpozioane, mese rotunde, care readuc în atenţia publicului vizitator personalităţi marcante ale istoriei naţionale, precum Ion I. C. Brătianu, I. Gh. Duca, Corneliu Coposu, Regele Carol I etc. Înscriindu-se în aceleaşi tipare, pe data de 8 mai 2009, începând cu ora 13:30, MNIR vernisează expoziţia „Familia regală. O istorie în imagini“. Astfel, 81 de ani de istorie sunt rememoraţi prin intermediul imaginii, membrii familiei regale fiind prezentaţi nu doar în posturi oficiale, ci şi în ipostaze din viaţa privată, conform unui comunicat al MNIR.
Deţinător al unei vaste colecţii de fotografii şi cărţi poştale ilustrate cu referire la familia regală, MNIR speră să capteze interesul publicului prin ineditul imaginilor prezentate, în acest demers fiind susţinut de Muzeul Naţional de Artă al României, Muzeul Naţional Peleş, Muzeul Naţional Cotroceni, Muzeul Naţional Bran, Muzeul Naţional Militar „Regele Ferdinand“, Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti“, Muzeul Naţional Filatelic, instituţii care participă în calitate de coorganizatori la realizarea acestui proiect. În rândul exponatelor se vor regăsi şi obiecte de artă, picturi, sculpturi reprezentându-i pe membrii familiei regale, dar şi obiecte care au aparţinut acestora. Expoziţia va fi deschisă în perioada 8 mai-14 iunie 2009 la sediul MNIR. La 10 mai 1866, România devine, prin vot, monarhie constituţională, iar Carol I, domn şi prinţ al ţării, va deveni rege după ce România îşi câştigă, la 1878, independenţa de stat şi se proclamă Regat, la 26 martie 1881. Familia regală a României este reprezentată de regii Carol I, Ferdinand I, Carol al II-lea şi Mihai I, alături de reginele Elisabeta, Maria, Elena şi Ana.