Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Legile învăţământului ar putea intra într-un Cod al Educaţiei
Ministrul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, Ecaterina Andronescu, a spus vineri, la Craiova, că şi-ar dori elaborarea unui Cod al Educaţiei, în care să fie cuprinse toate legile din sistemul de învăţământ, conform Mediafax. Ecaterina Andronescu a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că la o discuţie pe care a avut-o, joi seară, cu „aproximativ 200-250 de profesori“ a fost abordat subiectul descentralizării, capitol care va fi prezentat în perioada următoare în Guvern pentru a fi aprobat. „Am discutat cu profesorii despre descentralizare, principalele elemente ale descentralizării, în aşa fel încât să definitivăm capitolul de descentralizare şi să ne ducem cu el la Guvern în următoarea perioadă de timp. Suntem cu el la momentul la care finalizăm“, a spus ministrul Educaţiei. Andronescu a mai spus că şi-ar dori elaborarea unui Cod al Educaţiei, care să însumeze toate legile din domeniul învăţământului. „În perioada următoare ne-am dori să finalizăm legile educaţiei. Mi-aş dori ca toate aceste legi să fie prinse într-un Cod al Educaţiei, pentru a da mai multă greutate sistemului de învăţământ, pentru că avem un Cod al Muncii, care este legea supremă, care reglementează toate aspectele legate de muncă, aşa ne-am dori şi un Cod al Educaţiei în care să putem să reglementăm toate aspectele derivate din gestionarea acestui important sistem“, a mai spus ministrul Ecaterina Andronescu.
De asemenea, la Galaţi, la o întâlnire cu cadrele didactice, Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a spus că speră ca legislaţia referitoare la acest subiect să elimine eventualele abuzuri ale şefilor administraţiilor locale faţă de cadrele didactice. Ministrul a readus în discuţie şi aspecte legate de realizarea reformei curriculare, conform documentelor Comisiei Europene, care recomandă formarea, în unităţile de învăţământ, a anumitor competenţe. Astfel, în special în anii terminali de liceu, s-ar putea renunţa la anumite materii, pentru ca sistemul de învăţământ să se alinieze cu cel din statele Uniunii Europene.