Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Lucrări din colecţia Brukenthal, expuse la Paris
Un număr de 43 de lucrări de pictură europeană din colecţia baronului Samuel von Brukenthal, ce aparţin Muzeului Naţional Brukenthal din Sibiu, sunt expuse la Paris, până pe 11 ianuarie 2010. Muzeul Jacquemart-André din Paris va găzdui, până pe 11 ianuarie, în cadrul unei expoziţii temporare, 43 dintre lucrările de pictură europeană ale colecţiei baronului Samuel von Brukenthal, descrisă de reprezentanţii instituţiei franceze drept „una dintre cele mai prestigioase colecţii din Europa Centrală a secolului al XVIII-lea“. Lucrările sunt prezentate la Paris sub titlul „Bruegel, Memling, Van Eyck... La collection Brukenthal“. Curatorii expoziţiei sunt Jan de Maere şi Nicolas Sainte Fare Garnot din partea Muzeului Jacquemart-André.
Deschis pentru public în 1817, Muzeul Naţional Brukenthal a fost iniţial reşedinţa oficială a baronului Samuel von Brukenthal (1721-1803). Perioada petrecută la Viena în această calitate coincide cu perioada constituirii colecţiei sale de pictură, menţionată în 1773 în Almanach de Vienne drept una dintre cele mai valoroase colecţii particulare ce putea fi admirată în mediul cultural vienez al vremii.