Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Masterat de consiliere sportivă
Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş îşi va dezvolta, începând cu anul universitar 2017‑2018, oferta educaţională cu încă un program de studii masterale „Educaţie fizică şi consiliere sportivă”, care va aprofunda programul de studii de licenţă de trei ani, la final absolvenţii putând ocupa posturi didactice din învăţământul liceal sau superior, ca profesori titulari, informează instituţia pe site‑ul propriu.
Conducerea UMF Târgu Mureş a precizat că noul program de doi ani de studii masterale va asigura aprofundarea şi pregătirea a două profesii care se regăsesc în Codul Ocupaţiilor din România, adică cea de profesor de educaţie fizică şi sport, însă şi pentru cea de consilier sportiv, pentru care nu a existat până acum un program de pregătire în România.
Pentru formarea profesorilor de educaţie fizică şi sport, disciplinele care vor fi studiate sunt compatibile cu cele la nivel european, iar consilierii sportivi vor putea ocupa posturi în cluburi şi asociaţii sportive, direcţii judeţene de tineret şi sport, federaţii sportive, instituţii administrative, fundaţii, asociaţii, care au ca domeniu activitatea sportivă etc.
Pe de altă parte, rectorul UMF Târgu Mureş, Leonard Azamfirei, a anunţat că universitatea a fost clasificată de Societatea Academică din România ca fiind prima dintre cele 48 de universităţi publice din România în privinţa integrităţii universitare.
„De curând, universitatea a fost clasificată ca fiind prima dintre cele 48 de universităţi publice în ceea ce priveşte integritatea universitară. Este o recunoaştere a unui management academic corect, transparent, deasupra oricăror tentative, făcute de‑a lungul timpului, de a se arunca asupra universităţii umbre sau îndoieli”, a arătat rectorul UMF Târgu Mureş.