Una dintre provocările permanente ale preotului, înclinat spre „arta oratoriei”, este cea de a nu repeta, de la o predică la alta, aceleași idei și teme care ar putea plictisi auditoriul, deja familiarizat cu
Medalii la balcaniade pentru elevii români
Elevii români au obţinut rezultate foarte bune la două olimpiade internaţionale desfăşurate săptămâna trecută. Lotul olimpic de informatică al României s-a întors de la Nicosia, Cipru, unde s-a desfăşurat cea de-a XXIV-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Informatică, cu patru medalii - două de aur şi două de argint. Astfel, echipa României s-a clasat pe locul al doilea, după Bulgaria, dintr-un total de 11 ţări participante, după cum precizează un comunicat citat de Agerpres. Medaliile de aur au fost câştigate de Andrei Costin Constantinescu - Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti, şi Costin Andrei Oncescu - Liceul „Dinicu Golescu” din Câmpulung, iar cele de argint de către Popa Andrei - Liceul „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui, şi Nakajima Tamio-Vesa - Liceul Pedagogic „Nicolae Bolcaş” din Beiuş. Iniţiativa organizării Olimpiadei Balcanice de Informatică a aparţinut României, care a şi găzduit în 1993, la Constanţa, prima ediţie a competiţiei.
De asemenea, patru medalii au fost obţinute şi de lotul olimpic al României care a participat la a doua ediţie a Olimpiadei Balcanice de Geografie, desfăşurată în Serbia. Potrivit MENCS, performanţa a fost realizată de următorii elevi: Omar Hamod (clasa a X-a la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti) - medalie de aur, Iulia Armencea (clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Costache Negri” din Galaţi) şi Victor Vescu (Complexul Educaţional „Lauder Reut” din Bucureşti) - medalii de argint, respectiv Ana-Maria Cotun (Colegiul Naţional „Nicu Gane” din Fălticeni) - medalie de bronz.
În conformitate cu regulamentul Olimpiadei Balcanice de Geografie şi iGeo, fiecare echipă este compusă din 4 elevi şi 2 profesori coordonatori, iar la ediţia curentă au participat concurenţi din 6 ţări, după cum a precizat sursa citată. Concursul a inclus trei probe: una teoretică (scrisă), o probă practică (în teren) şi proba multimedia, toate acestea desfăşurându-se în limba engleză.