Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Media digitală, cea mai dorită specializare la UBB
Cu o concurenţă de 26 de candidaţi pe un loc, cea mai căutată specializare la examenul de admitere de la Universitatea Babeş-Bolyai (UBB), cea mai mare universitate din România, a fost în acest an cea de Media digitală din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării.
Concurenţe foarte mari au fost înregistrate şi la specializările Contabilitate şi informatică de gestiune, unde au fost 10,75 candidaţi / loc, Informatică economică – 10,37 candidaţi / loc, Psihologie – 9,95 candidaţi / loc, Japoneză – 9,54 candidaţi / loc.
Poziţiile următoare în topul preferinţelor candidaţilor la UBB au fost ocupate, în sesiunea de admitere organizată în luna iulie 2018, de specializările Informatică - unde concurenţa a ajuns la 8,14 candidaţi pentru un singur loc, Administrarea afacerilor, cu o concurenţă de 7,52 candidaţi / loc, Management – 6,66 candidaţi / loc, Teatru – 6,15 candidaţi / loc, Limba coreeană – 5,8 candidaţi / loc, respectiv Drept, unde au fost înregistraţi 5,26 candidaţi / loc.
Potrivit unui comunicat al instituţiei, aproape 19.000 de candidaţi şi-au depus dosarele de înscriere pentru cursurile de licenţă şi master la zi şi la distanţă la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.
UBB a pus la dispoziţia absolvenţilor de liceu, dar şi a celor care au terminat deja o facultate şi vor să-şi continue studiile peste 8.300 de locuri bugetate şi aproximativ 18.000 de locuri cu taxă, atât la nivel licenţă, cât şi la nivel master.
În cea de-a doua sesiune de admitere care va începe în data de 10 septembrie 2018 la UBB, candidaţii vor avea la dispoziţie 516 locuri bugetate la nivel licenţă zi, dintre care 73 sunt destinate elevilor proveniţi de la liceele din mediul rural, iar 43 sunt alocate candidaţilor de etnie rromă.
La nivel master vor fi disponibile 447 locuri bugetate, dintre care 55 pentru candidaţii români din afara graniţelor ţării, iar 15 pentru candidaţii de etnie rromă.
Calendarul admiterii, taxele şi toate informaţiile necesare candidaţilor sunt accesibile la adresa: http://admitere.ubbcluj.ro.