Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Mungiu, în juriul Festivalului de Film „Anonimul“
▲ În perioada 11-17 august se va desfăşura, la Sf. Gheorghe, cea de-a cincea ediţie a Festivalului de Film „Anonimul“ ▲ În cadrul festivalului se va derula un program denumit Eco Docs, în care vor fi prezentate documentare recente despre problemele globale ale omenirii ▲
Festivalul cuprinde două secţiuni competiţionale, lungmetraj şi scurtmetraj, ficţiune şi animaţie. Selecţia filmelor ce vor intra în competiţie a fost făcută de Ludmila Cvikova, director artistic al Festivalului „Artfilm“ din Slovacia, care a făcut parte din juriile unor competiţii cinematografice precum Festivalul de la Karlovy Vary (Cehia), Festivalul de film documentar din Cracovia (Polonia) sau B-Est (România). În ceea ce priveşte secţiunea scurtmetraj, anul acesta s-au înscris aproape 300 de filme de animaţie sau ficţiune, din peste 40 de ţări, 26 fiind din România, printre acestea numărându-se „O zi bună“, în regia lui Cătălin Apostol, „Saga“, în regia lui Gabriel Achim, „Interior scară de bloc“, regia Ciprian Alexandrescu, sau „Ştii tu“, în regia lui Liviu Marghidan. Din juriul festivalului fac parte regizorul polonez Krzysztof Zanussi, producătorul german Joachim von Vietinghoff, criticul Bojidar Manov (Bulgaria), regizorul Cristian Mungiu, producătorul Lucian Georgescu şi actriţa Laura Vasiliu. Premiile secţiunii de lungmetraj, al cărui preşedinte este Krzysztof Zanussi, au o valoare totală de 17.000 de dolari, din care 10.000 vor ajunge la câştigătorul Trofeului „Anonimul“ 2008. În 2007, Trofeul „Anonimul“ a fost acordat filmului „California Dreaminâ“ (Nesfârşit)“ în regia regretatului Cristian Nemescu, care a mai primit şi Premiul publicului. Festivalul este un eveniment anual, competitiv, nespecializat, organizat de Fundaţia „Anonimul“.