Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Muzeul „Astra“ din Sibiu a avut peste 200.000 de vizitatori în 2008
Conducerea Complexului Naţional Muzeal „Astra“ din Sibiu a anunţat că aproape 200.000 de persoane au vizitat, anul trecut, expoziţiile instituţiei, cei mai mulţi preferând Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului, conform Mediafax. Potrivit unei statistici realizate de angajaţii complexului muzeal, 5.870 de persoane au vizitat Muzeul de Etnografie Săsească „Emil Sigerus“. Dintre aceştia, 2.150 au văzut expoziţia de cahle transilvane, iar restul au preferat expoziţiile din Casa Artelor. Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder“ a fost vizitat de 6.079 de persoane, iar 179.857 de sibieni şi turişti au preferat Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului.
Muzeul de Etnografie Săsească „Emil Sigerus“ are un patrimoniu de peste 7.000 de obiecte structurate în trei colecţii: cea de ceramică, cea de lemn, os şi fier, şi cea de port, textile, broderii. Cel mai mare număr de obiecte din patrimoniul muzeului este reprezentat de ceramică, astfel că, în anul 1998, a fost vernisată expoziţia permanentă „Cahle transilvane“, care poate fi vizitată şi în prezent. Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder“ este unicul muzeu de etnografie extra-europeană din România. Colecţiile Muzeului „Franz Binder“ (aproximativ 3.000 de piese) se împart în colecţii etnografice „vechi“, alcătuite din piese donate în cea de-a doua jumătate a secolului al XIX-lea şi colecţii „noi“, intrate în patrimoniul muzeului după anul 1990. Colecţiile provin din diferite părţi ale lumii, cu o reprezentare mai amplă a continentului african. Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului este însă cel mai spectaculos dintre toate mezeele Complexului Naţional Muzeal „Astra“. Într-un spaţiu de 96 de hectare, străbătut de zece kilometri de alei, cu locuri de popas, sunt prezentate, în cadrul a două expoziţii permanente, distincte, „lumea de ieri a satului românesc“ (muzeul etnografic în aer liber, care ocupă 42 de hectare) şi „reflexul acesteia în conştiinţa artistică contemporană“ (expoziţia de sculptură modernă în lemn, căreia îi sunt destinate trei hectare). Patrimoniul muzeului a ajuns deja la 35.240 de exponate.