Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Muzeul ASTRA din Sibiu candidează pentru obţinerea Premiului Emya - Muzeul European al anului
Menit să premieze muzeele care aplică o viziune novatoare asupra colecţiilor şi care valorifică, în mod original, valorile de patrimoniu de interes local, naţional şi inter-naţional, Premiul Emya este considerat un adevărat Oscar al domeniului muzeal. Candidatura Muzeului ASTRA este justificată de rezultatele ex-cepţionale şi de progresele realizate în ultimii ani prin înfiinţarea unor noi unităţi, prin ameliorarea expoziţiilor de bază şi prin inovări precum pavilionul Etno-Tehno Park, din Muzeul în aer liber. În 1993, în Portugalia, direc-torului general al Muzeului ASTRA i-a fost decernată distincţia personală Emya, momentul respectiv reprezentând, de altfel, cea mai re-centă acordare a distincţiei (în total, distincţia a fost acordată numai de cinci ori), conform Agerpres.
Anterior participării celor două muzee sibiene - Astra şi Brukenthal - au mai fost înscrise puţine muzee româneşti în această competiţie, iar premii au mai primit Muzeul Ţăranului Român (Premiul „Muzeul European al anului“ - în 1996) şi Muzeul Naţional Cotroceni (menţiune specială). Taja Vovk Cepic, primul evaluator sosit la Sibiu, a evidenţiat eforturile conducerii şi ale colectivului muzeului, care s-au străduit să ofere, într-un timp scurt, o imagine cât mai elocventă despre realizările muzeului sibian: „Sunt de acord că a fost păcat că nu am avut mai mult timp, pentru un schimb de idei mai profund, dar vă asigur că am fost impresionată atât de realizările şi cunoştinţele dumneavoastră, cât şi de amabilitatea colegilor, care au avut mare grijă, au fost foarte atenţi cu mine şi mi-au oferit atât de valoroase şi multe informaţii“. De o receptare pozitivă s-a bucurat instituţia sibiană şi din partea lui Wim van der Weiden, preşedintele Forumului European al Muzeelor, care a spus că „Muzeul ASTRA este un muzeu european. Combină caracteristici locale, regionale şi naţionale cu influenţe din întreaga Europă. Conectează identitatea individuală cu mentalitatea (sau spiritul) european“, conform Agerpres.