Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Muzeul de Istorie din Sighişoara a împlinit 110 ani
Autorităţile locale de la Sighişoara au montat în Turnul cu Ceas patru plăcuţe cu distanţele în linie dreaptă între oraş şi patru dintre localităţile înfrăţite, cu ocazia împlinirii a 110 ani de la înfiinţarea Muzeului de Istorie din Cetatea Medievală.
Vizitatorii care vor urca în Turnul cu Ceas vor putea vedea câţi kilometri sunt până în oraşele Zamosc (Polonia), Dinkelsbuhl (Germania), Citta di Castello (Italia) şi Kiskunfelegyhaza (Ungaria), localităţi cu specific medieval cu care Sighişoara s-a înfrăţit. Cele patru noi plăcuţe de pe balustrada balconului din Turnul cu Ceas tronează alături de celelalte 27 de plăcuţe care menţionează distanţele între Sighişoara şi principalele oraşe ale lumii, precum şi direcţia în care se află acestea. Cu ocazia aniversării Muzeului de Istorie, la Sighişoara a fost vernisată o expoziţie temporară, care conţine fotografii şi desene referitoare la modul în care a fost şi este organizată expoziţia de bază a muzeului, în cele trei etape ale existenţei sale, respectiv 1899-1952, 1955-1975 şi 1977 până în prezent. Cei interesaţi pot admira o serie de obiecte inedite aflate în colecţiile muzeului, cum ar fi tezaurul monetar din secolele XVI-XVII, descoperit în Cetate în anul 2000, sau diploma de înnobilare din anul 1696. Muzeul de Istorie şi-a deschis porţile în 24 iunie 1899, în Turnul cu Ceas, unde a fost organizat, cu sprijinul Asociaţiei „Sebastian Hann“, Muzeul Alt Schaessburg, conform Agerpres. În viziunea lui Josef Bacon, unul dintre iniţiatori, scopul inaugurării acestui muzeu a fost de a se promova valorile culturale şi spirituale ale comunităţii germane din Sighişoara, de a se susţine artişti plastici locali prin expoziţii, întruniri şi aplicarea în construcţii, atât urbane, cât şi rurale, stilurile artistice vechi.