Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Nichita, în deschiderea proiectului „Bucureştiul citeşte poezie“
Pe 30 august, la Şcoala Centrală din Bucureşti va debuta Proiectul "Bucureştiul citeşte poezie", printr-o seară dedicată poeziei lui Nichita Stănescu. Proiectul, iniţiat de Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate - ARCEN, face parte din programul de lecturi publice pentru tineret intitulat "Lectură la lumina felinarelor", aflat în această vară la cea de-a doua ediţie.
"Bucureştiul citeşte poezie" este un proiect iniţiat de voluntarii ARCEN, prin care se doreşte încurajarea lecturii, a dezbaterii literare şi de idei în spaţii publice, fiind o alternativă de petrecere a timpului liber. Proiectul constă în lecturarea şi recitarea unor poezii scrise de autori români consacraţi, acordarea de informaţii inedite privind viaţa şi opera acestora, dar şi o parte interactivă de discuţii cu publicul. Participanţii la serile de poezie vor avea şansa de a intra în contact cu idei noi, păreri îndrăzneţe, polemici literare, dezbateri ideatice, scriitori şi opere literare prezentate altfel decât la şcoală. Pe lângă poeziile lui Nichita Stănescu, programul "Lectură la lumina felinarelor" propune în acest an, în perioada septembrie-decembrie, şi incursiuni în universul altor mari poeţi români: George Bacovia, Mihai Eminescu şi Lucian Blaga.