Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
O cercetătoare româncă a fost premiată de Barack Obama
Rectorul Universităţii Tehnice (UT) din Cluj-Napoca, prof univ.dr. Radu Munteanu, a conferit, joi, „Diploma de Onoare“ a instituţiei unei absolvente de merit din promoţia 1998, Rada Mihalcea, pentru performanţa acesteia de a se afla în clasamentul celor mai valoroşi 100 de cercetători ştiinţifici din Statele Unite ale Americii, conform Agerpres. Rada Mihalcea, absolventă a Facultăţii de Automatică şi Calculatoare din Universitatea Tehnică, în prezent profesor asociat la Universitatea din Texas, a fost distinsă pe 9 iulie de preşedintele Barack Obama, cu „Presidential Early Career Awards for Scientists and Engineers“ (Premiul prezidenţial pentru oameni de ştiinţă şi ingineri la început de carieră). Premiile au fost instituite de preşedintele Bill Clinton în 1996, iar câştigătorii primesc o finanţare pentru cercetare pe o perioadă de până la cinci ani.
La Universitatea din Texas, Rada Mihalcea lucrează în Departamentul de Ştiinţă şi Ingineria Calculatoarelor şi se ocupă de procesarea limbajelor naturale, modul de învăţare al maşinilor şi recuperarea informaţiilor. Ea a fost inclusă în clasamentul primilor 100 de tineri cercetători de succes din Statele Unite ale Americii, care au fost premiaţi de preşedintele american. Criteriul în baza căruia au fost selecţionaţi cei 100 de tineri au fost rezultatele obţinute în programele de cercetare. Selecţia a fost făcută de nouă departamente şi agenţii federale din SUA, conform Agerpres. „Cu ocazia unei ceremonii desfăşurate la Casa Albă, pe 9 iulie, preşedintele Barack Obama a dat citire acestei liste atât de râvnite, nu numai în SUA, dar şi în întreaga lume“, a spus rectorul Radu Munteanu.