Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
O şcoală din Covasna se va numi „Andrei Şaguna”
Şcoala gimnazială din localitatea covăsneană Barcani va purta numele Sfântului Ierarh Andrei Şaguna, fost Mitropolit al Ardealului, iniţiativa înscriindu-se în şirul acţiunilor dedicate aniversării Centenarului Marii Uniri.
Propunerea, venită din partea comunităţii locale, a primit avizul Comisiei judeţene de atribuire de denumiri de pe lângă Prefectura Covasna.
„Sfântul Ierarh Andrei Şaguna a avut o contribuţie deosebită la dezvoltarea şi funcţionarea învăţământului în limba română în întreaga Transilvanie, la sfârşitul secolului al XIX-lea. (...) În arhiva Centrului ecleziastic de documentare „Mitropolit Nicolae Colan” din Sfântu-Gheorghe se află zeci de documente purtând semnătura marelui mitropolit cărturar Andrei Şaguna, prin care învăţământul din zonă, inclusiv din Barcani, este sprijinit”, a declarat pentru Agerpres dr. Ioan Lăcătuşu, preşedintele comisiei.
Potrivit acestuia, alte două şcoli din judeţul Covasna, respectiv din localităţile Dobârlău şi Hăghig, vor primi numele unor personalităţi locale sau naţionale.