Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Orchestrele din Amsterdam şi München, aşteptate la Festivalul Enescu
Concertele pe care Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam şi Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks din München urmează să le susţină pe 19 şi, respectiv, 24 septembrie, în Bucureşti, sunt cele mai importante din Festivalul Enescu, a spus Ioan Holender, directorul evenimentului.
„Aş vrea să subliniez, să-mi exprim bucuria şi satisfacţia pentru prezenţa a două orchestre - Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam şi Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks din München“, a spus Ioan Holender, directorul festivalului. „Eu cred că sunt concertele cele mai importante“, a completat directorul evenimentului, conform Mediafax. Festivalul, care se va desfăşura până pe 26 septembrie, are un buget de peste 6 milioane de euro, după cum a spus, în conferinţa de presă, Mihai Constantinescu, directorul Artexim - instituţie din subordinea Ministerului Culturii, care este principalul organizator al festivalului. Evenimentul a fost promovat la nivel internaţional pe Mezzo, CNN, Euronews, „Deutche Welle“ şi RFI. Festivalul „George Enescu“ a fost înfiinţat în 1958 ca semn al recunoaşterii geniului enescian, pentru a omagia astfel viaţa şi creaţia marelui compozitor român. Primele ediţii ale acestui festival şi concurs au reunit nume sonore ale vieţii muzicale internaţionale ale acelei vremi, printre care s-au numărat Yehudi Menuhin, David Oistrach, Sviatoslav Richter şi Herbert von Karajan.