Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Orele de Religie nu vor fi scoase de la liceu
Ministrul Educaţiei a explicat că disciplina Religie este cuprinsă în Legea învăţământului, de aceea statutul acestei materii nu poate fi modificat, adăugând că, împreună cu PF Daniel, încearcă să apropie Şcoala de Biserică, întrucât „nu ne dorim să avem barbari şcoliţi, ci valori morale de referinţă“.
Astfel, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, susţine că solicitarea Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) privind schimbarea statutului orei de Religie din materie obligatorie în materie opţională nu poate fi luată în discuţie. Federaţiile sindicale din învăţământ s-au întâlnit, marţi, cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei, în Comisia de dialog social, la care, de la prânz, a participat şi ministrul Ecaterina Andronescu, fiind discutată reducerea programelor de studiu la liceu. Prim-vicepreşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hancescu, a spus că în noile programe ar trebui ca Religia să fie opţională şi să dispară muzica şi desenul de la liceu, întrucât programa este foarte încărcată. „Religia este cuprinsă în Legea învăţământului, care stabileşte prezenţa obiectului Religie în planurile de învăţământ. De altfel, vă mărturisesc că am avut deja o discuţie cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel şi încercăm să apropiem Şcoala de Biserică sau Biserica de Şcoală, în aşa fel încât să lucrăm împreună la creşterea calităţii componentei educaţie. Pentru că noi nu ne dorim din şcolile noastre să avem barbari şcoliţi. Trebuie să avem valori morale cu care elevii să plece din şcoală, să stabilim repere valorice de referinţă pentru toată viaţa. De aceea cred că vom merge în această direcţie. Există prevedere foarte clară în Legea învăţământului, privitoare la Religie“, a mai spus demnitarul.