Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Educaţie și Cultură Pâinea de Pecica şi magiunul de Topoloveni, protejate de UE

Pâinea de Pecica şi magiunul de Topoloveni, protejate de UE

Data: 17 Octombrie 2009

Pâinea de Pecica ar putea fi al doilea produs tradiţional românesc protejat în Uniunea Europeană, după magiunul de prune Topoloveni, a declarat, joi, pentru Agerpres, Lucia Romanescu, director executiv al Oficiului Naţional de Produse Tradiţionale şi Ecologice. „Producătorii de pâine de la Pecica din judeţul Arad trebuie în prima fază să se asocieze pentru a obţine protecţie, iar noi, la oficiu, îi ajutăm să întocmească documentaţia în baza regulamentelor europene. Ministerul Agriculturii este cel care solicită protecţia la nivel european după ce produsul nu a fost contestat de alţi producători şi a obţinut o atestare naţională“, a precizat Romanescu.