Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Peste 950 de elevi repartizaţi în a doua etapă în clasa a IX-a
Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI) a organizat cea de-a doua etapă a admiterii computerizate în licee, pentru absolvenţii clasei a VIII-a nerepartizaţi în prima etapă din 3 iulie sau care nu au participat la această fază. Astfel, din cei 958 de candidaţi înscrişi, 954 (99,58%) au fost repartizaţi, din care 927 (97,16%) au fost admişi la prima opţiune exprimată. Patru candidaţi (0,42%) nu au fost repartizaţi deoarece nu şi-au exprimat suficiente opţiuni, conform MECI. În prima etapă a repartizării computerizate au fost distribuiţi în licee 174.050 de elevi.
În perioada 21-23 iulie va avea loc rezolvarea de către Comisia judeţeană de admitere a situaţiilor speciale apărute după cele două etape de repartizare computerizată, a repartizării candidaţilor care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi a candidaţilor care nu au participat la primele două repartizări. Ultima repartizare computerizată în licee va avea loc în perioada 1-10 septembrie, în şedinţe publice. Atunci vor fi repartizaţi în licee absolvenţii clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapele precedente, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară după etapele anterioare. Înscrierea la licee se face fără examen, pe baza mediei de admitere, compusă din media generală obţinută la tezele cu subiect unic şi din media generală de absolvire a claselor a V-VIII, ambele având o pondere de 50%.