Elevii Colegiului Naţional „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureş au participat la un workshop susţinut de pilotul Bogdan Marişca, în cadrul campaniei de siguranţă rutieră „Be Cool. Keep it Safe!”,
Platformă de recrutare pe site-urile a cinci universităţi
Cinci universităţi din România - Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj, Universitatea din Craiova, Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureş, Universitatea „Ovidius” din Contanţa şi Universitatea „Spiru Haret” - oferă studenţilor, cu ajutorul unei aplicaţii dezvoltate de o companie mureşeană, o platformă electronică prin intermediul căreia aceştia pot să-şi găsească mai uşor un internship sau un loc de muncă. Aplicaţia de recrutare permite companiilor să posteze un anunţ de job, iar studenţilor să aplice la o poziţie (toate pe site-ul universităţii din care aceştia fac parte).
„Studenţii îşi vor găsi mai uşor un internship în timpul facultăţii şi un loc de muncă la terminarea studiilor, ca urmare a unui proiect în care s-au implicat universităţi importante din România. De asemenea, companiile au ocazia să promoveze gratuit joburile pe site-ul instituţiilor de învăţământ. Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea din Craiova, Universitatea Petru Maior din Târgu Mureş, Universitatea „Ovidius” din Contanţa şi Universitatea „Spiru Haret” sunt primele instituţii de învăţământ care pun la dispoziţia studenţilor şi companiilor un instrument menit să simplifice interacţiunea dintre cererea şi oferta de muncă”, se arată într-un comunicat al companiei mureşene.
Oana Ghimbuluţ, psiholog în cadrul Centrului de Carieră al Universităţii „Babeş-Bolyai”, este de părere că proiectul este unul foarte util pentru studenţi. „Ne bucurăm să anunţăm că, începând din această toamnă, Universitatea „Babeş-Bolyai”, în parteneriat cu SmartDreamers, oferă studenţilor o platformă unde aceştia pot găsi locuri de muncă full-time şi part-time. Ne dorim să venim în sprijinul tinerilor, oferindu-le oportunităţi de angajare, care să completeze studiile şi să îi ajute să câştige experienţă în domeniul dorit, fără a neglija traseul academic”, a declarat Oana Ghimbuluţ.
Universităţile care vor să devină parteneri în proiect pot solicita primirea aplicaţiei în mod gratuit pe pagina web: http://bit.ly/2i0PTh8.