Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Poezia românească, promovată la Varşovia
Trei poeţi români, Florin Iaru, Ioana Nicolaie şi Robert Şerban, participă între 19 mai şi 16 iunie, la Varşovia, la campania de promovare a poeziei europene „Metropoezia“. „Metropoezia“ (’Wiersze w Metrze’/’Poems in the Underground’) este o campanie de promovare a poeziei europene în rândul publicului varşovian, realizată sub egida European Union National Institutions of Culture - Varşovia.
Obiectivul campaniei este de a promova poezia contemporană europeană prin metode mai puţin uzitate. Astfel, poeţi din România, Marea Britanie, Franţa, Portugalia, Irlanda, Grecia, Austria vor fi postaţi, timp de o lună, cu câte o poezie, în original şi în traducere în limba polonă, în vagoanele şi staţiile de metrou, în locurile utilizate pentru reclamă. De asemenea, în şase dintre staţiile metroului din Varşovia vor fi postate bannere, imprimate cu versurile acestor poeţi. Tot în această perioadă vor fi seri de lectură în diferite cafenele literare ale capitalei poloneze, unde doi sau mai mulţi poeţi din ţări diferite vor citi poezii. Campania mai presupune organizarea unui concurs „Haiku pentru Varşovia“, de realizare a unei pagini de internet, şi distribuţia a 15.000 de fluturaşi cu programul evenimentului, 1.000 de vederi conţinând citate de poezie contemporană europeană, etc.