Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
„Poliţist, adjectiv“, pe lista propunerilor la Globul de Aur
„Poliţist, adjectiv“, de Corneliu Porumboiu, se află pe lista celor 69 de pelicule care concurează pentru nominalizare la premiul Globul de Aur pentru film străin, la ediţia din 2010. Nominalizările la premiile Globul de Aur vor fi anunţate pe 15 decembrie, iar trofeele vor fi acordate pe 17 ianuarie 2010. „Poliţist, Adjectiv“ este propunerea din acest an a României şi la premiile Oscar 2010, la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza“.
Pentru pelicula „Poliţist, adjectiv“, Porumboiu a câştigat premiul FIPRESCI şi Premiul Juriului la secţiunea Un Certain Regard a Festivalului de Film de la Cannes 2009. „Poliţist, adjectiv“ a primit şi Trofeul „Transilvania“ la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) 2009, urmat de premiul Age DâOr la Festivalul Internaţional de Film din Belgia. „Poliţist, adjectiv“ este al doilea lungmetraj scris, produs şi regizat de Corneliu Porumboiu, după „A fost sau n-a fost?“, care a câştigat Camera dâOr pentru debut şi premiul distribuitorilor de film - Label Europe - la Festivalul de Film de la Cannes, în 2006, şi a primit peste 20 de distincţii la evenimente de gen din întreaga lume, fiind distribuit în peste 30 de ţări. Presa internaţională a întâmpinat filmul „Poliţist, adjectiv“ cu articole şi cronici foarte bune. Prestigioasa publicaţie „New York Times“ scria: „Această meditaţie asupra autorităţii şi conştiinţei a rulat în afara competiţiei la Cannes, deşi este unul dintre cele mai bune filme ale festivalului din acest an“. Criticul de film Wesley Morris scria pentru publicaţia „Boston“: „Film poliţist în aparenţă, «Poliţist, adjectiv» se transformă brusc într-o altfel de investigaţie, una despre funcţie versus filosofie şi care are drept element cheie consultarea dicţionarului. Nu cred că, vreodată, definiţia unui cuvânt a fost, în acelaşi timp, plină de suspans şi cu adevărat amuzantă, ca aici. La Corneliu Porumboiu, discursul face ca filmul să fie deschis, aducându-l aproape de măreţie“.