Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
„Prelungirea vacanţei de iarnă este benefică”
Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) care, cu cei aproape 180.000 de membri, apără drepturile şi interesele a 62% din salariaţii sistemului de învăţământ preuniversitar apreciază că măsura luată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice de a schimba structura anului şcolar este una justă, chiar dacă aceasta s-a făcut cu întârziere, se arată într-un comunicat al FSLI remis duminică Agerpres.
Potrivit comunicatului, FSLI a susţinut prelungirea cu o săptămână a vacanţei de iarnă, având în vedere că în prima săptămâna după Anul Nou prezenţa la cursuri a fost scăzută în foarte multe unităţi de învăţământ, deoarece în această perioadă mai sunt două sărbători foarte importante şi cu tradiţie pentru creştinii ortodocşi. „Această măsură conduce şi la o economie importantă pe care statul român o face la cheltuielile privind încălzirea spaţiilor şcolare şi iluminarea acestora”, a mai precizat preşedintele FSLI, Simion Hancescu.