Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Premii pentru elevii români, în Italia
Cinci premii I şi trei premii II au fost adjudecate de elevi ai Liceului „George Enescu“ din Bucureşti, la două concursuri internaţionale de execuţie instrumentală „San Bartolomeo Al Mare“ şi „Castello di Belveglio“, ce au avut loc la sfârşitul lunii iulie în Italia. La concursul „San Bartolomeo Al Mare“, desfăşurat în perioada 21-27 iulie, Mircea Dumitrescu (clasa a III-a) a câştigat premiul I, iar Agata Ştefănescu (clasa a IV-a), Daniela Tudor (clasa a VII-a) şi Ana Maria Stângă (clasa a VIII-a) au primit premiul II.
Concursul este structurat pe două secţiuni, respectiv „Giovani Talenti“ (cu o limită de vârstă de 18 ani) şi „Rovere DâOro“ (cu o limită de vârstă de 35 de ani). La competiţie au participat 62 de ţări din Europa, America sau Asia, elevii români obţinând cele mai bune rezultate. Astfel de premii au fost adjudecate de-a lungul timpului de Alexandru Tomescu, Mădălin Voicu Junior şi alţi muzicieni deja consacraţi în lumea muzicii clasice. „Este un concurs al copilăriei, în care noi, românii, am fost foarte bine primiţi, în ciuda tuturor zvonurilor care au existat în presă. Copiii români au fost apreciaţi aici la adevărata lor valoare“, a declarat marţi profesorul acompaniator Olivia Papa, conform Agerpres. La cea de-a doua competiţie, „Castello di Belveglio“, toţi cei patru elevi ai Liceului „George Enescu“ au fost distinşi cu premiul I. Pe lângă premii, copiii au primit şi burse de studii în bani pentru măiestria şi talentul arătate şi apreciate de juriu. Trei dintre tinerii premiaţi sunt elevi la clasa profesoarei Olivia Papa, iar unul la clasa profesoarei Laurenţia Onose, toţi copiii fiind acompaniaţi la pian de profesoara Smaranda Ilea.