Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Primul Festival al Ceaiului şi Cafelei, la final
Timp de mai bine de o săptămână, bucureştenii au participat la prima ediţie a Festivalului Ceaiului şi Cafelei, desfăşurată pentru prima dată la noi, în ţară.
Sâmbătă, 29 august, în ultima zi de festival, Palatul Şuţu a fost gazda unei expoziţii aromate, prilej cu care expozanţii au adus cele mai bune produse. „Vizitatorii au putut alege diverse sortimente de ceai şi cafea. De asemenea, au mai putut achiziţiona diverse accesorii, precum veselă şi instrumente, folosite la prepararea şi servirea celor două băuturi. Oamenii s-au arătat foarte interesaţi şi au avut posibilitatea să testeze diferite arome, prezentate la standuri“, a spus Andreea Caitas, coordonatorul evenimentului. Pe parcursul expoziţiei, iubitorii de ceai şi cafea au avut de ales între o serie de manifestări artistice, precum miniconcerte de muzică italiană şi sud-americană, demonstraţii de dansuri indiene şi ceremoniale de servire a ceaiului în Japonia. Printre manifestările care au avut loc în cadrul Festivalului, în patru dintre ceainăriile şi cafenelele din Capitală, amintim: concerte, dansuri tradiţionale, teatru de stradă. Cu acest prilej, profesionişti în domeniu sau simpli amatori au aflat detalii cu privire la tradiţii şi ritualuri de demult, cât şi noile tendinţe practicate în ţările cu tradiţie (Brazilia, Italia, Japonia, India, Rusia etc) în prepararea şi prezentarea ceaiului şi a cafelei. (R.B.)