Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Primul teatru deschis în Tulcea
La Tulcea a fost inaugurat, vineri seara, Teatrul „Jean Bart“, prima instituţie de acest gen din municipiu. Lucrările de realizare a teatrului tulcean au început în 2005 şi au fost executate după un proiect realizat de o firmă din Bucureşti.
Consiliul Judeţean Tulcea a alocat pentru acest obiectiv cultural aproape 500.000 de lei, iar Consiliul Municipal a susţinut această investiţie cu circa 400.000 de lei. „Pentru realizarea acestui eveniment, s-a muncit zi şi noapte şi nu este deloc uşor, având în vedere că noi încă nu avem o echipă de profesionişti care să organizeze asemenea manifestări“, a declarat preşedintele CJ Tulcea, Gheorghe Bunduc. Primul spectacol susţinut pe scena Teatrului „Jean Bart“ a aparţinut colectivului Teatrului Bulandra din Bucureşti, care a prezentat „O noapte furtunoasă“ de I. L. Caragiale, în regia Teodorei Câmpineanu. Sâmbătă, actorii trupei tulcene „Altar“ au prezentat spectacolul „Celălalt“, de Miguel Unamuno, în regia lui Nelu Serghei. Spectacolul a fost urmat de o suită de dansuri dobrogene, moldoveneşti şi aromâne şi de tabloul coregrafic „Fluierul fermecat“, la care şi-au dat concursul ansamblul „Baladele Deltei“ şi soliştii Cristian Pomohaci, Gelu Voicu şi Steliana Sima. Orchestra „Academica“ a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti a susţinut duminică, un concert de muzică simfonică, în program fiind incluse lucrări de Mozart şi Beethoven. Luni, actorii Teatrului Mic din Bucureşti vor prezenta spectacolul „8pt, n9ouă, fierbinte după â89“, în regia Anei Mărgineanu, textele spectacolului fiind semnate de Ştefan Caraman, Petre Barbu, Peca Ştefan, Paul Cilian şi Călin Blaga.