Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Profesorii de la „Spiru Haret“ anunţă grevă generală pe termen nelimitat
Profesorii afiliaţi la Federaţia „Spiru Haret“ sunt hotărâţi să continue protestele alături de ceilalţi colegi, până la greva generală. Preşedintele Federaţiei „Spiru Haret“, Gheorghe Isvoranu, a spus că, după greva de avertisment de luni, nu a primit nici un semnal pozitiv din partea guvernanţilor, astfel că membrii sindicatului sunt hotărâţi să continue protestele, care vor culmina, în două săptămâni, cu greva generală a tuturor angajaţilor din sistemul educaţional, conform Mediafax. „Colegii din teritoriu sunt foarte nemulţumiţi că Guvernul îşi bate joc de ei, nu numai prin anularea unei legi votate în unanimitate de Parlament, dar şi prin toate declaraţiile de batjocură şi prin împingerea celorlalte pături sociale împotriva profesorilor“, a precizat Isvoranu.
Ministerul Educaţiei informează că peste 37.000 de angajaţi din educaţie, afiliaţi la Federaţia „Spiru Haret“ din 17 judeţe şi municipiul Bucureşti, au fost în grevă de avertisment, deşi conducerea organizaţiei a anunţat la MECT, printr-o notă, faptul că federaţia are 66.000 de membri. Liderul Federaţiei „Spirul Haret“ speră ca Ordonanţa prin care a fost amânată aplicarea legii majorării salariilor să fie supusă dezbaterii Parlamentului şi să fie respinsă, astfel încât prevederile privind creşterile salariale să fie aplicabile. Celelalte trei federaţii din educaţie - „Alma Mater“, FLSI şi FEN - au anunţat că vor intra în grevă de avertisment în 10 noiembrie. Din 18 noiembrie toate cele patru federaţii din educaţie intră în grevă generală pe termen nelimitat, nemulţumite de decizia Guvernului de a amâna până în 1 aprilie 2009 aplicarea legii de majorare cu 50% a salariilor cadrelor didactice. Ministrul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, Anton Anton, a solicitat ieri inspectoratelor şcolare să se asigure că toţi cei care au fost în grevă nu vor beneficia de drepturile salariale corespunzătoare. „Este o grevă pe care o tratăm cu toată responsabilitatea, motiv pentru care aplicăm întru totul prevederile legale privitoare la astfel de situaţii“, a spus purtătorul de cuvânt al MECT, Mirabela Amarandei.