Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Educaţie și Cultură Proiect de cercetare în legumicultură

Proiect de cercetare în legumicultură

Un articol de: Cristina Zamfirescu - 08 Noiembrie 2017

Staţiunea de cercetări legumicole Buzău va demara anul viitor un proiect finanţat de Ministerul Educaţiei, în valoare de 7,5 milioane de lei, în vederea dez­vol­tării de tehnologii inovative pentru reducerea impactului negativ al schimbărilor climatice în dome­niul legumicol, a anunţat, într-o conferinţă de presă, directorul instituţiei de cercetare, Constan­tin Vlad. Proiectul se derulează pe o perioadă de trei ani şi pre­supune angajarea a 25 de tineri cercetători cu salarii de cel puţin 2.000 de lei pe lună, care vor fi recrutaţi din cadrul absolvenţilor facultăţilor de agronomie şi hor­ticultură. Vlad a mai afirmat că proiectul, în care vor fi angrenaţi zeci de cercetători, îşi propune crearea de sisteme de protecţie a culturilor legumicole, precum şi de maşini performante pentru înfiinţarea şi întreţinerea culturilor în condiţii climatice extreme, dar şi de tratare ecologică a plan­telor. „După trei ani de cercetări, sperăm că românii vor avea pe mese legume pe cât de abun­den­te, pe atât de sănătoase”, a spus directorul Staţiunii legumicole.