Organizaţiile nonguvernamentale pot depune, pe platforma http://sae.edu.ro, proiecte de parteneriat cu unităţile de învăţământ preuniversitar pentru activităţile din săptămâna „Să ştii mai multe, să fii mai bun!“, ce se va desfăşura în perioada 7-11 aprilie.
Ministerul Educaţiei Naţionale a deschis ieri platforma online http://sae.edu.ro, dedicată postării proiectelor pe care ONG-urile intenţionează să le desfăşoare în parteneriat cu unităţile de învăţământ preuniversitar. Proiectele pot fi depuse până în data de 4 martie, când platforma va fi închisă. „Orice activitate înscrisă pe platformă va fi vizibilă numai după aprobarea proiectului de către un evaluator desemnat de MEN. În cazul respingerii unui proiect, reprezentantul ONG-ului va fi informat asupra acestui aspect în contul său, alături de o descriere a motivului respingerii“, a anunţat Ministerul Educaţiei Naţionale, prin intermediul unui document publicat pe propriul site.
Astfel, organizaţiile nonguvernamentale care doresc să se implice pentru prima dată cu programe educaţionale în activităţile extracurriculare ale elevilor trebuie să-şi creeze mai întâi un cont la adresa amintită, după care îşi pot înscrie iniţiativa. ONG-urile care deţin un cont de anul trecut pot face o propunere cu ajutorul vechiului cont, la secţiunea „acces ong“. „Pentru a solicita suport tehnic aferent utilizării platformei, reprezentanţii ONG-urilor au la dispoziţie adresa de email sae@medu.edu.ro“, mai informează reprezentanţii MEN.
Programul îşi propune implicarea, deopotrivă, a elevilor şi a dascălilor în activităţi extracurriculare şi extraşcolare interesante, care să le valorizeze talentele, preocupările extraşcolare şi competenţele în domenii cât mai diverse şi interesante.
Se pot derula proiecte de responsabilitate socială, de voluntariat, dar şi activităţi cu caracter cultural, vizite la muzee sau la alte instituţii de cultură, întâlniri interactive cu personalităţi publice din diverse domenii etc. „Activităţile propuse excedează curriculumul naţional şi sperăm să aducă plusvaloare întregii comunităţi şcolare, prin competenţe, coeziune, spirit de echipă şi nu în ultimul rând prin zâmbetele elevilor şi dascălilor implicaţi“, spun reprezentanţii Ministerului Educaţiei.
Programul „Să ştii mai multe, să fii mai bun!“ se desfăşoară în perioada 7 - 11 aprilie 2014, toate şcolile fiind obligate să elaboreze un orar special format doar din activităţi cu caracter non-formal. (Oana Nistor)