Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Proiectul Codului Educaţiei, supus dezbaterii publice
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a prezentat în Guvern, în primă lectură, proiectul Codului Educaţiei, pe care l-a catalogat drept un document de natură să confere credibilitate sistemului şi să asigure progresul şcolar prin măsurile propuse. „Am prezentat în Guvern, în primă lectură, proiectul Codului Educaţiei: un document complet, un document care este de natură să dea stabilitate, credibilitate, coerenţă şi să asigure progresul şcolar prin măsurile pe care le propune pentru principalele domenii ale sistemului de învăţământ“, a spus Ecaterina Andronescu, conform Agerpres. Ea a ţinut să sublinieze că la elaborarea documentului au lucrat experţi de la Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei, rectori, decani, lideri ai principalelor federaţii sindicale, reprezentanţi ai studenţilor şi ai asociaţiilor de părinţi. „Îl vom pune în dezbatere publică şi, cu siguranţă, suntem foarte deschişi opiniilor care se vor exprima, în aşa fel încât să putem da sistemului de învăţământ o legislaţie cât mai aproape de nevoile pe care sistemul le are“, a susţinut ministrul.
Una dintre noutăţile noului cod este faptul că „Informatica trebuie introdusă încă de la grădiniţă“ după cum a spus, ieri, ministrul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, Ecaterina Andronescu. „Nu este un moft, ci este un lucru necesar. Am informatizat liceele şi gimnaziul. Uneori, copilul comunică mai bine cu calculatorul decât cu familia“, a spus demnitarul, conform Agerpres. În ceea ce priveşte liceul şi bacalaureatul, Andronescu a spus că pachetul de legi ale Educaţiei urmăreşte „să apropie liceul de viaţa reală“. „Bacalaureatul va avea 3 materii. Vrem să crească exigenţa şi să eliminăm copiatul. Numărul mic de discipline va permite elevului să se pregătească mult mai bine“, a susţinut ministrul. Referindu-se la evaluarea care va avea loc la clasa a VIII-a, reprezentantul Ministerului Educaţiei a spus că acest lucru îi va pune pe elevi în situaţia de a corela tot ce au învăţat la toate disciplinele. „Sperăm ca această evaluare să crească competenţele şi nivelul“, a spus Ecaterina Andronescu. Ea şi-a manifestat speranţa că noul Cod al Educaţiei nu va suferi modificări pentru o perioadă de 12-15 ani.