Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
„Remember Enescu“, la Muzeul Naţional de Istorie a României
Astăzi, la Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) are loc cea de-a treia serată muzeală, incluzând micro-expoziţia "Remember Enescu" şi serata "Istorii enesciene".
Potrivit Biroului de presă al MNIR, serata face parte din seria special iniţiată în această vară la muzeu, cuprinzând evenimente culturale ce au loc în ultima sâmbătă a fiecărei luni, din iunie şi până în octombrie, şi vine în întâmpinarea celei de-a XX-a ediţii a Festivalului Internaţional "George Enescu", care se va desfăşura în perioada 1-25 septembrie la Bucureşti şi în ţară. Desfăşurată în jurul unui instrument muzical ce a aparţinut maestrului, o vioară (fără arcuş) realizată la Lille, în 1924, de lutierul Pierre Hel, micro-expoziţia "Remember Enescu" marchează împlinirea a 130 de ani de la naşterea compozitorului şi dirijorului român George Enescu şi prezintă piese din patrimoniul MNIR care ilustrează activitatea acestuia (o baghetă de dirijor având pe manşonul de argint monograma lui George Enescu, precum şi fotografii sau programe de concert). Programul cultural al seratei va cuprinde un recital de muzică veche românească susţinut de formaţia "Trei parale", care va interpreta piese din repertoriul folcloric, acesta constituind o importantă sursă de inspiraţie a compoziţiilor muzicale enesciene, precum şi un recital (violoncel şi voce) susţinut de Adrian Naidin, dintr-un repertoriu care cuprinde creaţii muzicale ale unor mari compozitori ai lumii, precum J. S. Bach, W. A. Mozart, G. Enescu.