Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Rezidenţiatul din 2010 are loc în şase centre universitare
Concursul de rezidenţiat din 2010 va fi organizat descentralizat, în principalele centre universitare, ca urmare a deciziei luate de ministrul Sănătăţii împreună cu rectorii şi decanii universităţilor de medicină şi farmacie din România.
„Concursul din acest an se va organiza în şase centre universitare din ţară pentru toate specializările pe baza aceleiaşi bibliografii şi tematici şi cu proceduri şi teste identice pentru toţi candidaţii. Conform discuţiilor, fiecărui centru universitar îi vor aparţine mai multe judeţe, iar tinerii absolvenţi de medicină se vor putea prezenta pentru susţinerea concursului în acel centru căruia îi este arondat judeţul unde-şi doresc un loc de muncă“, a spus ministrul Sănătăţii Cseke Attila la sfârşitul unei întâlniri cu rectorii, conform Mediafax. Rectorii şi decanii şi-au exprimat acordul asupra proiectelor MS în ceea ce priveşte rezidenţiatul din 2010. Cele şase centre universitare unde ar putea avea loc, în 21 noiembrie, concursul de rezidenţiat sunt Bucureşti, Cluj, Iaşi, Timişoara, Târgu Mureş şi Craiova. Rezidenţiatul reprezintă forma specifică de învăţământ postuniversitar pentru absolvenţii licenţiaţi ai facultăţilor de medicină, medicină dentară şi farmacie, care asigură pregătirea necesară obţinerii uneia dintre specialităţile cuprinse în Nomenclatorul specialităţilor medicale, medico-dentare şi farmaceutice pentru reţeaua de asistenţă medicală. Concursul de rezidenţiatul se organizează pe locuri, pe posturi şi prin selecţie pentru medicină de familie şi are o durată cuprinsă între trei şi şapte ani, în funcţie de specialitate. Pregătirea în rezidenţiat reprezintă un proces continuu de pregătire teoretică şi practică, fiind normată integral ca activitate didactică. Cifra de şcolarizare a rezidenţilor se aprobă anual prin ordin comun al ministrului Sănătăţii şi ministrului Educaţiei.