Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
România are un învăţământ de nota 7
Ministrul educaţiei, Liviu Pop, a declarat, la Corbii Mari, judeţul Dâmboviţa, unde a participat la inaugurarea a trei unităţi de învăţământ, că nota pe care o dă învăţământului românesc este 7, iar principalul punct slab al acestuia este viteza cu care se schimbă miniştrii educaţiei.
„Calificativul pe care l-aş da învăţământului românesc e undeva în jur de 7. (...) Cred că principalul punct slab, cel puţin în ultimii şase ani, este legat de viteza cu care s-au schimbat miniştrii educaţiei în România. Pe analiza europeană, în România, în ultimii şapte ani, durata medie a mandatului unui ministru a fost de şase luni. Eu cred că de aici trebuie să începem, să avem stabilitate la nivel de minister”, a spus ministrul Liviu Pop.