Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
România s-ar putea înscrie în cursa pentru Premiul Nobel
România şi-ar putea înscrie în palmares un Premiu Nobel, în urma unei invenţii revoluţionare aparţinând unui inventator din Craiova, a spus reprezentantul Asociaţiei Inventatorilor din România, Octavian Pleşa. „La ora actuală avem o lucrare mai deosebită a unui inventator din Craiova care în general a emis o nouă teorie şi o nouă descoperire, legată de transferul de la nivelul membranei celulare. Inventatorul este electronist“, a spus Pleşa, care a adăugat că urmează să se înainteze actele pentru Premiul Nobel, conform Agerpres.
Pleşa a precizat că lucrarea este extrem de importantă şi că mai mulţi biofizicieni din ţară şi străinătate care au studiat-o au exclamat că se află în faţa unei „descoperiri totale“. „Luna viitoare în octombrie o înaintăm, pentru că merită acest lucru. România merită acest lucru, iar inventatorii trebuie să-şi găsească locul, nu la coada societăţii, fiindcă un inventator este cu mult mai bine pregătit decât oricare specialist, pentru că se documentează încontinuu. Problema este curioasă, inventatorul merge pe stradă şi vede lucrurile nu aşa cum le vedeţi dumneavoastră“, a conchis reprezentantul Asociaţiei Inventatorilor din România. De-a lungul timpului doar trei persoane născute pe teritoriul României au obţinut Premiul Nobel: profesorul George Emil Palade, împreună cu Albert Claude şi Christian de Duve, în 1974, Premiul Nobel pentru Fiziologie şi Medicină, Ioan Moraru, Premiul Nobel pentru Pace pe 1985, alături de colegii săi Mihail Kuzin (URSS) şi Bernard Lown (SUA), din Organizaţia „Medicii lumii pentru prevenirea războiului nuclear“, şi Elie (Eliezer) Wiesel, Premiul Nobel pentru Pace în 1986, conform Agerpres.