Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Salarii mărite pentru educatorii şi învăţătorii cu studii superioare
Aproape 30.000 de educatori şi învăţători absolvenţi ai ciclului Bologna I vor fi încadraţi ca profesori în învăţământul preşcolar şi primar şi plătiţi corespunzător studiilor superioare, salariile acestora urmând să fie majorate cu 13-14%, iar efortul bugetar va fi de 80 de milioane de lei.
Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Cătălin Baba, a anunţat marţi, la finalul Comisiei de dialog social, că a fost aprobat un ordin privind specializările universitare, care conferă dreptul absolvenţilor de licee pedagogice să ocupe funcţii didactice de profesori în învăţământul primar şi şcolar. Cătălin Baba a spus că de acest ordin vor beneficia 30.000 de educatori şi învăţători de la 1 ianuarie 2010, iar efortul bugetar este de 80 milioane de lei. În opinia sindicaliştilor, acest ordin este „singurul succes“ obţinut în urma discuţiilor de marţi. Reprezentanţii cadrelor didactice sunt dezamăgiţi de faptul că nu au primit nici un răspuns în legătură cu OUG 114 privind disponibilizările şi nici cu privire la modificările aduse la Legea Educaţiei. Potrivit secretarului general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Liviu Pop, Legea Educaţiei va intra în dezbatere publică săptămâna aceasta sau săptămâna viitoare după şedinţa de Guvern, urmând să fie discutată în Parlament la 3 martie. Ministerul Educaţiei nu a dat sindicaliştilor o dată exactă privind dezbaterea în Parlament a Legii educaţiei, spunând doar că aceasta va fi „în cel mai scurt timp“. Ministrul Educaţiei va merge la Guvern cu o primă formă a acestei legi şi, dacă aceasta va fi aprobată, va fi pusă în dezbatere publică. Sindicaliştii cred că se va merge pe soluţiile Comisiei prezidenţiale.