Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Sanda Manu, „Doctor Honoris Causa“ la UNATC
Pedagogul şi regizoarea Sanda Manu a fost distinsă, vineri, cu titlul „Doctor Honoris Causa“, în cadrul unei ceremonii organizate la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC), la care au participat şi actorii Radu Beligan şi Oana Pellea, conform Mediafax. „Nu cred că este adevărat“, a spus Sanda Manu, la primirea distincţiei. „Întotdeauna mi-a fost frică de ciucurel“, a glumit ea, fiind îmbrăcată în robă de către membri ai senatului Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC). „Am impresia că în ţara asta nu ştim să primim fericirea“, a mai spus Sanda Manu care, timp de peste 50 de ani, a lucrat în regia de teatru, dar şi în pedagogie, îndrumând 12 promoţii de studenţi. Sanda Manu a mărturisit că ea crede, în continuare, în şcoală şi că, dacă ar putea, ar da toţi banii săi pentru educaţie. „Sunt foarte fericită că am ales această meserie, cu toate necazurile ei“, a afirmat Sanda Manu.
Vizibil emoţionat, Radu Beligan a spus că relevantă pentru Sanda Manu este descrierea pe care Oana Pellea i-a făcut-o acesteia în „Jurnalul“ său, pe care îl va lansa la Târgul de carte Bookfest (17-21 iunie). Actriţa spune în carte despre Sanda Manu că avea sufletul „mai mare decât ochelarii“. „A fost o muncă sub semnul iubirii şi al înţelegerii depline“, a descris Radu Beligan colaborarea sa cu Sanda Manu pentru „Romulus cel Mare“, invitând-o, pe cea din urmă, să lupte, împreună cu el, „împotriva incompetenţei şi a inculturii“, conform Mediafax. „I se spunea Cobra“, şi-a început Oana Pellea discursul despre Sanda Manu. „I se spunea Cobra nu pentru că te hipnotiza cu privirea ei, ci pentru că te putea înghiţi cu totul, fără regrete“, a mai spus Oana Pellea. Actriţa a mai afirmat că Sanda Manu are combinate, în ea, „rigoarea“ şi „arderea autentică“. De asemenea, Oana Pellea a mai descris-o pe profesoara sa ca fiind „un bici cu vârful înmuiat în iubire“. La eveniment a fost proiectat un film despre biografia artistică a Sandei Manu, intitulat „Sanda Manu: lecţii de viaţă... lecţii de teatru“, realizat de regizorul Laurenţiu Damian. Sanda Manu s-a născut în anul 1933. A regizat aproximativ 120 de spectacole de teatru şi de televiziune. Dintre piesele pe care le-a regizat fac parte „Burghezul gentilom“, „Cum iubeşte cealaltă jumătate“, „Ferma“ şi „Mincinosul“.