Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Săptămâna Muzicii Contemporane, la Bucureşti
Cea de-a XVIII-a ediţie a „Săptămânii Muzicii Contemporane“, ce se va desfăşura în perioada 23-30 mai, se va deschide, astăzi, la Teatrul de Operetă „Ion Dacian“, cu spectacolul „România poveştilor albastre“. Muzica spectacolului este semnată de Mihaela Vosganian şi Irinel Anghel, iar coregrafia aparţine Lilianei Iorgulescu. Scenariul este semnat de Sebastian Vlad Popa, spectacolul fiind regizat de Anca Bradu.
„Săptămâna Muzicii Contemporane“ îşi propune realizarea a trei proiecte tematice majore legate de cvartetele de coarde sau alte tipuri de cvartete, muzica pentru pian (solo sau concerte), precum şi de muzică şi de tehnologie. Ediţia din 2008 doreşte să evidenţieze astfel două aspecte contrastante ale modului de a face muzica astăzi, pe de o parte mediile acustice cele mai conservatoare (pianul şi cvartetul), pe de alta, mediile experimentale (concertele live prin internet, multimedia, muzică electronică). În cadrul festivalului este programat un simpozion dedicat compozitorului Tiberiu Olah şi multiplelor aspecte ale postmodernismului. Evenimentele „Săptămânii Muzicii Contemporane“ se vor desfăşura la Teatrul de Operetă „Ion Dacian“, Ateneul Român, Sala „George Enescu“ a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, Aula Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România şi în Studioul „Mihail Jora“ al Societăţii Române de Radiodifuziune.