Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
„Şcoli pentru un viitor verde“, concurs pentru elevii responsabili faţă de mediu
Organizaţia internaţională World Wide Fund for Nature (WWF), prin filiala din România WWF-Proiectul Dunăre Carpaţi, şi Editura CD PRESS, a lansat un proiect educaţional şi concursul naţional „Şcoli pentru un viitor verde“. Perioada de desfăşurare a Programului „Şcoli pentru un viitor verde“, ediţia I, este 5 ianuarie-31 mai. „Proiectul a plecat de la ideea că şcoala trebuie să fie un loc în care toată lumea se gândeşte la binele celorlalţi şi la un viitor cât mai bun şi mai curat, pe o planetă în care oamenii trăiesc în armonie cu natura. În afară de cifre şi litere, şcoala trebuie să «livreze» copiilor bazele unui simţ civic dezvoltat, ale unei responsabilităţi faţă de mediul şi comunitatea în care trăiesc“, susţin organizatorii, conform Agerpres.
„Şcoli pentru un viitor verde“ se adresează tuturor şcolilor şi grădiniţelor din România şi urmăreşte realizarea de activităţi instructiv-educative, cu scopul de a informa preşcolarii, elevii, cadrele didactice, părinţii şi comunităţile locale în legătură cu problemele actuale de ecologie, dar şi de a dezvolta în rândul copiilor responsabilitatea faţă de comunitatea şi mediul în care aceştia trăiesc şi învaţă. Timp de câteva luni la rând, sute de elevi şi profesori vor iniţia activităţi ecologice în şcolile şi comunităţile în care trăiesc. Un lucru inedit pe care copiii vor trebui să-l facă pentru a putea intra în cursă pentru premiile finale va fi un jurnal al concursului, care să includă toate poveştile şi episoadele semnificative de pe durata proiectului.